Skip to content

Cotswolds vlak bij de grens van Wales – een aanrader van een roadtrip!

Ben je op zoek naar een van de mooiste roadtrips die je kunt maken in Engeland? En ben je niet vies van een heuvelachtig landschap? Heb je dan weleens De Cotswolds in gedachte gehad?

Indien nee, laat ons je dan wat meer over Cotswolds vertellen!

Als je van een heuvelachtig landschap houd met eeuwenoude steengroeves dan ben je in Cotswolds op de juiste plek. De bekende rivier de Theems ontspringt nabij het dorpje Kemble welke op circa vier kilometer afstand ligt van Cirencester, dat centraal in het gebied ligt.

 

Geschiedenis van Cotswolds

Het is een gebied wat in de loop van de Engelse geschiedenis bekend staat om een tal van redenen, of het nu gaat om de geboorteplaats van William Shakespeare (in Stratford-upon-Avon) of dat de Fosse Way door de Romeinen werd aangelegd als voornaamste verbinding tussen noord en zuid.

Maar ook is Cotswolds dicht bij de grens met Wales wat een bezoekje aan dit land ook mogelijk maakt.

Natuurlijk is het vanwege het heuvelachtige landschap praktisch om met behulp van een huurauto het gebied te verkennen en dus eventueel ook even de grens over te gaan.

Jouw Autohuur is in Engeland vertegenwoordigd qua mogelijkheden waardoor je op een goede manier snel en makkelijk een huurauto kunt reserveren voor deze mooie roadtrip.

Deel dit item